2013. október 10., csütörtök

Sajtok

Kedves ismerős segített tejhez jutni a környéken, szóval van egy
nagyon jó tejforrásunk. 6,5 liter tejből 1 kg sajt készül. 
Ez magyar tejből nem jött össze.
A zöldfűszeres sajtot 12 literből csináltam és 1,9 kg lett a két darab összesen.
Kedden voltunk Stallhofenben, cserélődött a tehénállomány, két fiatal tehén került a gazdához, valószínűleg az ő tejük teszi ilyen jó minőségűvé az utolsó adagot.


Hegyisajtkultúrás
Az egyik sajtban még a vásárcsarnokban vásárolt francia hegyisajt egy darabja landolt, rafinériaként pedig egy kis házi dió.

Mezophil kultúrás kakukkfüves-zsályás
A másik kakukkfüves-zsályás lett.

Hárman
Ezeket a sajtokat most hagyom érni, kiváncsi vagyok mi a végeredmény, de megmondom nem bírtuk, szóval a kisebb darabot már megettük, és nagyon finom így pár hét érlelés után is.
A diósból is készült pici, azt Siófokon vágtuk meg, a maradékot meg Guus a "sajtszakértő holland" családunk legújabb tagja kapta meg. ( vélemény: very good)

És a harmadik féle épp ma került a sófürdőbe szóval még "friss" fotó van csak róla, kerti zöldfűszeres sajti lett.
Zöldfűszeres



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése